
קומפוסטר תעשייתי

הפסולת האורגנית (שאריות מזון) מהווה בסביבות 50% ממשקל הפסולת שכולנו מייצרים. ע"פ נתוני המשרד להגנת הסביבה סך כל הפסולת האורגנית המיוצרת בישראל עומד על 1.8 מיליון טונות בשנה! זריקת הפסולת האורגנית לפח הרגיל גורמת לזיהום סביבתי עצום הנגרם משינוע הפסולת לאתרי הטמנה רחוקים, והטמנתה באדמה בתנאים אנ-אירוביים. הטמנה זו מייצרת גזי חממה בכמות מוגברת וחומצות רעילות הפוגעות באדמה ומסכנות את מי התהום. בסך הכל, מדובר באחד מגורמי הזיהום הסביבתי הגדולים ביותר בימינו. אנו קוראים לחברות ולארגונים בישראל לקחת אחריות ולטפל כראוי בפסולת האורגנית שלהם.
כיום ניתן לטפל בפסולת האורגנית בצורה מקומית ע"י פתרון טכנולוגי יעיל ואקולוגי באמצעות מכונת הקומפוסטר התעשייתי. המכונה מקבלת לתוכה את הפסולת האורגנית ומייצרת קומפוסט (דשן). לא רק שהקומפוסטר מונע את הזיהום הסביבתי העצום, אלא שהוא גם מייצר חומר מועיל לגננות / חקלאות. זה ממש להפוך זבל לזהב (שחור)! לכן, הפרדה במקור וטיפול מקומי בפסולת האורגנית - זהו הפתרון החכם, היעיל והאקולוגי ביותר.

משך התהליך תלוי בסוג המכונה. המכונות כיום מתחלקות ל- 2 סוגים:
קומפוסטר תעשייתי מהיר - המכונה פועלת ע"י חיתוך וחימום הפסולת. התוצר מתקבל תוך 24 שעות והינו תוסף אדמה שניתן להשתמש בו בערבוב עם אדמה ביחס של 1:10.
ניתן גם לבצע תהליך של Curing להשלמתו לקומפוסט מוכן.



קומפוסטר תעשייתי איטי - המכונה פועלת ע"י אוורור וערבוב הפסולת. בחלק מהמכונות גם חיתוך ובחלק גם חימום. נדרש להוסיף גם חומר יבש (רסס גזם).
התוצר מתקבל תוך שבועיים והוא קומפוסט מוכן לשימוש שניתן להשתמש בו ישירות לדישון עצים, גינות, עציצים וכו'.
כל המכונות דורשות חיבור לחשמל (אינן צורכות חשמל רב) וחלק דורשות גם חיבור למערכת הביוב להוצאת נוזלים עודפים כחלק מהתהליך.
שימוש בקומפוסט
-
שימושים אפשריים בקומפוסט המוכן כוללים:
-
דישון עצים, גינות ודשא מסביב למבנים.
-
דישון עציצים בתוך מבנים.
-
חלוקה לעובדים.
-
להשאיר לנו - באחריותנו לקחת כל עודף קומפוסט שיישאר ולמצוא לו שימוש מועיל.
הצדקה כלכלית
מבחינה כלכלית - חלק מהחברות בארץ משלמות כיום בנפרד על פינוי האשפה הכללית שלהן לאתרי הטמנה. ניתן לחסוך כמחצית מעלות זו ע"י התקנת הקומפוסטר התעשייתי.
בנוסף, יש לציין כי רשויות רבות צפויות במהלך השנה הקרובה להשתמש ב"חוק פסולת עודפת" ולהתחיל לגבות סכומים גבוהים יותר על פינוי הפסולת. כדאי "להקדים תרופה למכה" ולהיערך לכך מבעוד מועד.
רוצים להפוך זבל לזהב? צרו קשר!