top of page
חיפוש

למה כל בית בישראל צריך קומפוסטר ביתי

  • תמונת הסופר/ת: Yuval Mogilevsky Navian
    Yuval Mogilevsky Navian
  • 13 באפר׳
  • זמן קריאה 2 דקות

כל בית בישראל צריך קומפוסטר ביתי! למה? קודם כל כי זה שומר על הסביבה ובנוסף הופך את הזבל שלכם לדשן הכי טוב ובריא לצמחים שלכם


קומפוסטר ביתי – למה הוא משמש? ואיך הוא עובד?

מרבית הקומפוסטרים נועדו לזרז את פירוק החומרים האורגניים באמצעות אוורור נכון ושמירת לחות. בשילוב נכון של חומרים עתירי פחמן (חומים, יבשים), חומרים עתירי חנקן (ירוקים, רטובים), אוויר ולחות, נוצרים תנאים אידיאליים לפעילותם של מיקרואורגניזמים אשר אחראים לעלייה של טמפרטורות בקומפוסטר ובכך הופכים את החומרים האורגניים לקומפוסט מהר יותר מאשר התפרקותם בטבע.


מהו קומפוסטר ביתי?

קומפוסט ביתי הוא מיכל בו שמים פסולת אורגנית מהמטבח ומהגינה במקום לזרוק לפח. יש מגוון רחב של קומפוסטרים: הקומפוסטר הקלאסי הוא קומפוסטר רציף, כלומר אתם יכולים להמשיך להזין לתוכו פסולת מהחלק העליון ולהוציא את הקומפוסט המוכן מחלקו התחתון, סוג אחר ולא פחות נפוץ היום הוא קומפוסטר ביתי מסתובב. קומפוסטר זה מאפשר ערבוב של התכולה ביתר קלות ובכך להכניס אוויר לתערובת. כתוצאה מכך מואץ תהליך הקומפוסטציה.


חשוב לציין שתהליך הקומפוסטציה יתרחש בסופו של דבר לאורך זמן גם בערימת קומפוסט אשר זרוקה בגינה ללא כל מיכל. עם זאת, בעזרת מיכל קומפוסטר ביתי תוכלו להאיץ את הפירוק ולמנוע מעכברים וחולדות לחגוג על השאריות.


איך קומפוסטר ביתי שומר על הסביבה

בוא נדבר קצת על הפסולת שאנו משליכים לפח. על פי הערכה גסה (כמו שכתבו טבעלו) מגיעים למרכזי איסוף פסולת יותר מ – 1300 טון פסולת אורגנית כל יום! פסולת זו מוטמנת באדמה וכתוצאה מהלחץ וחוסר באוויר הופכת הפסולת לגזי חממה, במקום לקומפוסט. גזים אלו מוסיפים להתחממות הגלובלית.  מה שלא הופך לגז יכול לחלחל לאדמה ומשם גם להגיע למים שלנו. אל תשכחו ששינוע של כל הפסולת הזאת יוצר זיהום סביבתי נוסף ומיותר. קומפוסטר ביתי חוסך את כל זה ועוד הופך לחומר מעולה לצמחים בגינה ובבית שלנו.


קומפוסט משפר את האדמה שלנו

קומפוסט בשל מכיל את כל המרכיבים שהצמחים שלנו צריכים בשביל לגדול. במקום לקנות קומפוסט או דשן למה לא לייצר לבד? הקומפוסט, מלבד היותו דשן מצויין וטבעי, הוא גם סופח מים מצויין ומשמש כחיפוי קרקע מעולה המונע התייבשות של האדמה וגדילת עשבים אשר מפריעים לגדולים שלנו.


איזו פסולת אורגנית אפשר לשים בקומפוסטר ביתי?

בתוך קומפוסטר ביתי אנו יכולים לשים מגוון רחב של פסולת אורגנית. יותר פשוט יהיה להגיד מה אי אפשר לשים בקומפוסטר. אנו ממליצים לא לשים מוצרים מן החי כגון: בשר, דגים, חלב, עוף וביצים, לא מומלץ לשים גרעינים גדולים וקשיחים כגון: קלחי תירס, גרעינים של אבוקדו, אפרסק וכו’. בנוסף לא מומלץ לשים כמות גדולה מדי של פירות הדר.


זכרו! תהליך הקומפוסטציה האירובית כרוך ביישום תערובת נכונה של חומרים אורגניים כגון פסולת חצר ושאריות מטבח (50 אחוז פחמן, 50 אחוז חנקן), שמירה על לחות והפיכת הערימה מדי פעם עם קלשון או ערבול הקומפוסטר. השילוב הנכון של היסודות הללו יביא למיקרואורגניזמים אירוביים לעבוד עבורכם כדי ליצור קומפוסט בשל ואיכותי.

 
 
 

Comments


bottom of page